Navigatie

Gedachten zijn krachten

Neem eens een blaadje papier en schrijf al je gedachten op. Hoeveel positieve gedachten staan er op? Hoeveel negatieve gedachten staan er op?

Ik kan dat niet. Niemand steunt me. Niemand heeft me graag. Dit is veel te moeilijk. Ik voel me slecht. Ik ben een mislukkeling. ….

Dit zijn allemaal negatieve gedachten die ons zeker niet verder helpen. Onze gedachten bepalen hoe we ons voelen en uiteindelijk hoe we ons gaan gedragen.

Ik kan dat. Mensen zijn liefdevol. Ik ben krachtig. Dit is een uitdaging. Ik heb de steun die ik nodig heb. Ik ben mooi en geliefd. ….

Wat we over onszelf denken, wordt de waarheid voor ons! Met elke gedachte die we denken planten we een zaadje voor de toekomst. Je kan dus maar beter positieve gedachten hebben ;)

Dit is natuurlijk gemakkelijk gezegd. Als je eenmaal gewend bent om negatief te denken is het moeilijk om in de plaats positieve gedachten te gaan hebben. Het eerste belangrijke punt is bewustwording van je gedachten. Sta eens stil bij de gedachten die bij je opkomen. Is het een negatieve gedachte? Gooi deze dan weg. Is het een positieve gedachte? Dan ben je goed bezig!

Als je je bewust bent van je denkpatronen, kan je ervoor kiezen te veranderen. Ik ben bereid te veranderen! Dit is een affirmatie. Een affirmatie is een gedachte die je door te herhalen steeds meer gaat geloven. Door de herhaling gaat deze gedachte zich in je leven manifesteren. Het is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen.

‘Jij kan dat niet’, ‘hiervoor ben je te klein’, ‘wat ben jij een stil meisje’, ‘drukke jongen!’

Hoe vaak heb je één van bovenstaande zinnen gehoord? Ben je het gaan geloven? Misschien heb je andere dingen gehoord en ben je daar nu van overtuigd dat je echt zo bent.

Het kan anders! Wees je ervan bewust en overtuigd dat verandering kan. Je moet er alleen voor kiezen. Hoe veranderen? Kies voor positieve gedachten en affirmaties.

Een oefening die je dagelijks kan doen is affirmaties zeggen. Ga voor de spiegel staan en zeg de affirmatie of affirmaties op die je wil. Zeg ze krachtig en met overtuiging, het liefst luidop. Je hoort deze krachtige zinnetjes waardoor je hersenen deze gaan registreren. Hierdoor ga je deze geloven en anders leven. De stap naar verandering is gezet! Hieronder vind je enkele affirmaties. Je kan zelf een affirmatie maken door er ik ben.., ik heb… of ik voel… voor te zetten.

Enkele affirmaties:

  • Ik ben mooi
  • Ik ben krachtig
  • Ik ben liefdevol en geliefd
  • Ik ben blij, vrij en gelukkig
  • Ik ben gezond
  • .....
© 2017 - 2020 Dana's Vlindertuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel