Navigatie

Chakra's

In je lichaam heb je verschillende energiecentra. Deze kan je ook wel chakra’s noemen. Er bestaan verschillende visies over chakra’s. In het westen spreken we over 7 chakrapunten. Ofwel 7 energiecentra in je lichaam. Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent ‘wiel’. Je kan een chakra voorstellen als een draaiend wiel dat energie door je lichaam laat stromen.

De 7 chakra’s hebben elk een eigen kleur, eigenschappen en plaats in het lichaam. Het is belangrijk deze draaiende energie-wielen in balans te houden. Een chakra kan te open of te gesloten zijn. Wanneer één chakra niet goed draait, heeft dit een invloed op de andere chakra’s omdat de energie niet goed doorstroomt.

Ziekte, pijn, vermoeidheid,… kunnen tekenen zijn dat één of meerdere chakra’s uit balans zijn.

De eerste chakra wordt wortelchakra of stuitchakra genoemd. Deze chakra heeft een rode kleur en zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Een goede aarding maakt dat je je sterk en zeker voelt. Deze chakra is verbonden met je gezondheid.

De tweede chakra wordt sacraal chakra genoemd. Deze chakra heeft een oranje kleur en bevindt zich onder de navel, bij het heiligbeen. De sacraal chakra is verbonden met emoties, creativiteit en seksuele gevoelens.

De derde chakra wordt zonnevlecht chakra genoemd en heeft een gele kleur. Deze wordt gezien als de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. De zonnevlecht chakra houdt verband met het denken. Energie, zelfwaardering en controle over jezelf zijn belangrijke eigenschappen van deze chakra.

De vierde chakra wordt hartchakra genoemd en bevindt zich ter hoogte van het hart. Deze chakra heeft een groene kleur en heeft alles te maken met liefde. Liefde, vertrouwen, vriendelijkheid voor jezelf en anderen staan centraal.

De vijfde chakra wordt de keelchakra genoemd en is blauw van kleur. Deze chakra is verbonden met de keel en staat voor communicatie. Het gaat hierbij om het uiten en uitspreken van wat je wil of niet wil.

De zesde chakra wordt voorhoofdchakra of derde oog genoemd. Deze bevindt zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen. Deze chakra heeft de kleur indigo en heeft te maken met je intuïtieve vermogens. Deze staat voor inzicht, visualisatie, intuïtieve kennis en fantasie.

De zevende chakra wordt ook kruinchakra genoemd en bevindt zich boven ons hoofd. Deze chakra is wit van kleur en zorgt voor eenheid. Deze chakra is voor sommige violet van kleur.

© 2017 - 2020 Dana's Vlindertuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel